Akadálymentes verzió

A Kisgyőri Faluház


Az 1994-ben átadott épületkomplexum a test és a szellem műhelye, melyben a Művelődési Otthon, a Községi és Iskolai Könyvtár, a Teleház és az Általános Iskola tornaterme kapott helyet. A tetőtérben 30 fős szálláshely lett kialakítva. Az intézmény vezetője Grúz Attila tanító- népművelő, technikai dolgozó Faragó Sándorné takarító - gondnok.
A Faluház ad otthont az 1984 -ben alakult azóta a Garabonciás Művészeti Iskola keretében működő Motolla Táncegyüttesnek ( alsó tagozatos gyerekekből álló néptánccsoport ), a Dobogó Citerazenakarnak, a Tarsoly Együttesnek ill. az 1989 -ben alakult Kisgyőri Népdalkörnek. Itt van a bázishelye a Kisgyőrért Egyesületnek, a Bükkaljai Mesterek Népművészeti Egyesületének, a polgárőrségnek, a magyarok szövetségének, a kökörcsin táncegyüttesnek, a kondicionáló tornának, a tájékozódási futóknak, a huszár táncosoknak, és a barantásoknak is.
Egész évben hangulatos, jól fölszerelt 10 000 kötetes könyvtár és sokszínű, gazdag program várja az érdeklődőket. Ezek közül kiemelt idegenforgalmi jelentőségű a több éve - évtizede megrendezett Családi Kézműves Szaktábor, a Szüreti Nap az Örökségünk című népművészeti kiállítás.