Ebnyilvántartási felhívás

 

FELHÍVÁS

Tisztelt Ebtartók!

 

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény (a továbbiakban: Ávt.) 42/B. § (1) bekezdés rendelkezése alapján az eb tartási helye szerint illetékes önkormányzat – ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel – három évente legalább egy alkalommal ebösszeírást végez.

 

Kisgyőr Község Önkormányzata – ezen kötelezettségének eleget téve – 

2024. augusztus 8. és 2024. augusztus 25. napja között 

EBÖSSZEÍRÁST TART.

 

A település önkormányzata az ebösszeírás alapján az ebtartók által a mikrochippel megjelölve tartható ebekről szolgáltatott adatokról helyi nyilvántartást köteles vezetni.

Az eb tulajdonosa és tartója köteles a jogszabályi előírások alapján szerkesztett nyomtatványon megjelölt adatokat az önkormányzat rendelkezésére bocsátani. Az ebösszeírás során az ebtartóknak ebenként egy adatlapot kell kitölteni.

Az adatlap elérhető a Kisgyőri Közös Önkormányzati Hivatalban, valamint elektronikusan kitölthető és beküldhető a honlapon. 

……

Amennyiben az ebtartó az ebösszeírásra vonatkozó adatszolgáltatási kötelezettégét elmulasztja vagy tevékenységével sérti a vonatkozó jogszabály előírásait, magatartásának súlyához, ismétlődéséhez és az állatoknak okozott sérelem jellegéhez és időtartamához igazodó mértékű 

állatvédelmi bírságot köteles fizetni!

Az állatvédelmi bírság alapösszege 75.000 Ft. A bírság megfizetése nem mentesít további jogkövetkezmények alól!

 

Az ebösszeírásban a mikrochippel ellátott és az állatorvosnál már korábban bejelentett, központi nyilvántartásban szereplő ebeket is be kell jelenteni!

Az ebtulajdonosok az ebösszeírást követően is kötelesek az adatokban bekövetkezett változásokat bejelenteni!

 

Együttműködésüket köszönjük!

Kategória